fbpx

AV-tekniker uddannelsen

AV-teknikeren dimensionerer, installerer og implementerer løsninger inden for lys, billede og video. En AV-tekniker anvender den nyeste teknologi til at sikre de rigtige tekniske opgaveløsninger og kan udfylde rollen som projektleder for planlægning og gennemførsel af udstillinger, konferencer, koncerter og lignende.

Uddannelsen som AV-tekniker kan tilrettelægges som særligt forløb for voksne over 25 år (EUV).

EUC Nord i Frederikshavn er fra august begyndt at udbyde den nye uddannelse til AV-tekniker. Uddannelsen giver eleven kompetencer inden for dimensionering, implementering og installering af lys-, lyd- og videoteknisk udstyr. Herudover opnår eleven viden om etablering og programmering af it-netværk til av-installationer.

I forbindelse med lanceringen holdt Teater-, Event- og AV-teknikeruddannelsens Faglige Udvalg sammen med AV Brancheforeningen og EUC Nord to møder den 17. april i henholdsvis Aarhus og København, hvor den nye uddannelse blev præsenteret i detaljer.

Ønsker du at se eller gense præsentationerne, kan du her se 3 videoer med præsentationerne fra mødet på NEXT Uddannelse København:

Baggrunden for uddannelsen v. Niels Buhl, AV-branchens repræsentant [se YouTube-video]
Indholdet i AV-tekniker uddannelsen v. Niels Østergaard, underviser, EUC Nord [se YouTube-video]
Om voksne elever (over 25 år), vekseluddannelsen (mellem skole og praktiksted), uddannelsesaftale (med tre måneders prøvetid) og godkendelse af virksomheden v. Katrine Laubjerg, uddannelseskonsulent, Industriens Uddannelser [se YouTube-video].

Som det fremgår af præsentationerne, afhænger succesen af, at få oprettet nye praktikpladser, og dermed give unge interesserede en mulighed for at starte på uddannelsen til AV-tekniker. Ønsker du som virksomhed at vide mere om uddannelsen samt hvordan du eksempelvis bliver godkendt som praktiksted, kan du læse mere i faktaarket her:

Hent virksomhedsrettet faktaark om uddannelsen (PDF-format)